Oldalak

Jegyzet mesterhármasokról és mesternégyesekről


Néhány nappal ezelőtt a spanyol bajnokság sereghajtójának ikonja, Patxi Puñal úgy nyilatkozott, a foci sokat veszített a romantikájából. Azt csak én teszem hozzá, hogy ez gyakorlatilag már egy másik sportág. Spanyolországban a futball nem csapatsport többé. Elég rápillantani az elmúlt bajnoki forduló eredményeire ahhoz, hogy megértsük, az eddig privát bajnokságot folytató Real Madrid - Barcelona párharc immár Cristiano Ronaldo - Messi, vagy ha úgy jobban tetszik, CR7 - Leo összecsapássá változott. Nem újdonság, hogy a ma esti El Clásico-t is a két sztárjátékos párharca határozza majd meg, az viszont talán igen, hogy a spanyol napilapok szinte kizárólag kettőjükkel foglalkoznak. Egy madridi lap így csinál kedvet a mérkőzéshez: "Klasszikus" összecsapás Cristiano és Messi között.


Az elmúlt fordulóban a két korszakos zseni (még véletlenül sem játékos...) egymaga döntötte el csapatának mérkőzését. Cristiano Rolando nem több mint 10 perc alatt triplázott a Getafe ellen, amire Messi néhány órával később mesternégyessel válaszolt. A madridisták arcára hamar ráfagyott a mosoly. A csapat immár 15 ponttal van lemaradva a listavezető Barcelona mögött, miközben Messi sorra döntögeti a futballtörténelem rekordjait. Noha a Madrid jelenleg a harmadik helyet foglalja el a tabellán a Barcelona és az Atlético mögött, a liga továbbra is csak két csapatos - erről a spanyol sportsajtó gondoskodik. Vagy ahogy látjuk, a Primera División már inkább csak két játékos klasszikusa. Messi történelmi rekordokat dönt, a madridisták pedig legalább Cristiano Ronaldo játékát csodálhatják hétről-hétre. De vajon mit ér egy mesterhármas egy mesternégyes után...?

1 megjegyzés:

  1. Még szerencse, hogy a Liga nem csak a Realról meg a Barcáról szól legalábbis nekünk Athletic-drukkereknek nem.
    Másrészt azért jó, hogy van két ekkora gigász, mert őket legyőzni, földöntúli örömöt jelent. (Lásd: Granada a Real ellen, Soci a Barca ellen.)

    VálaszTörlés