Oldalak

Programok a budapesti Cervantes Intézetben


Mint azt már korábban megszokhattátok, a KultúrTapas időről-időre hírt ad a kiemelkedő hazai spanyolos programokról, amelyek szervezője legtöbbször a budapesti Cervantes Intézet. Most ismét két cervanteses programot ajánlok a figyelmetekbe, elsősorban spanyol tanároknak és hispanistáknak címezve. Február 22-én Teresa de la Vega írónő tart tertuliát a kulturális intézet Ernesto Sabato Könyvtárában, amelynek témája az emigráció lesz. Szintén a Cervantes Intézetben rendezik meg tavasszal A spanyol, mint idegen nyelv oktatásának I. kongresszusát, amelyre február 18-ig várják az előadók jelentkezését. Az események hivatalos tájékoztatóját az alábbiakban olvashatjátok, akiket pedig a latin-amerikai témák is érdekelnek, további programokért kattintsanak az intézet honlapjára.


Emigráció és a honvágy értelmezése.
Február 22-én, pénteken 11 órakor az Ernesto Sabato Könyvtárban
Moderátor: Teresa de la Vega


"Az összejövetel célja, hogy a társaság tagjai egy adott témáról beszélgetnek. Ez alkalommal az emigráció témája kerül a középpontba. A beszélgetés spanyol nyelven zajlik, időtartama 1 óra 15 perc. A regisztráció nem feltétel, a felmerülő kérdéseket a biblioteca@cervantes.hu valamint telefonon a 061 354 3674-es számon tehetik fel. Teresa de la Vega moderátor Spanyolországban született, ám jelenleg Budapesten él. Meseíró, az Egy magyar nagymama, A nosztalgia villamosa, és Az opera című művek szerzője. Megjegyzés: kedves vendégeinket meghívjuk egy csésze kávéra."

A spanyol, mint idegen nyelv oktatásának I. kongresszusa
Budapest, 2013. április 5-6. 

"A Budapesti Cervantes Intézet és a Magyarországi Spanyoltanárok Egyesülete, a magyarországi Spanyol Nagykövetség, illetve a Nagykövetségi Oktatási Attasé Hivatala együttműködésével megszervezett kongresszus célja, hogy a spanyoltanárok kutatási és oktatási tapasztalataikat egymással megtárgyalhassák, megoszthassák. További információk itt."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése