Oldalak

Forduló idegenben: Spanyolország stadionjai


A baszk posztok után új vizekre evezünk, rendhagyó módon nem csak egy bejegyzés erejéig: most következő sorozatunkban bejárjuk Spanyolország stadionjait. A spanyol bajnokság óriási népszerűségnek örvend az egész világon, beleértve Magyarországot is. Phil Ball, angol sport szakíró anekdotája pedig azt is jól érzékelteti, milyen szerepet játszik a futball a spanyol mindennapokban. Ball egyszer kihallgatta, ahogy spanyol öregasszonyok a fociról vitatkoztak egy kávézó teraszán. Mikor az idős hölgyek rajtakapták, csak ennyit mondtak neki: "Mégis mit várt, hogy a férjeinkről beszélgessünk!?"

Így hát mi sem várunk tovább, és elindulunk az idegenbeli meccsekre, méghozzá olyan stadionokba, ahol a cikkírót személyes élmények is fűtik. Ebből adódóan elfogult, szigorúan szubjektív tapasztalatokra készüljetek, néhány praktikus infóval kiegészítve (közlekedés, stadiontúra etc.) Ha pedig nektek is vannak személyes tapasztalataitok a célállomásokról, ne felejtsetek el kommentelni sem! Várjuk a bilbaói casualek, a betis-ultrák, az espanyolista-hoolok vagy éppen az alicantei foteldrukkerek hozzászólásait is. Készüljetek, mert a KultúrTapason megy: 1. forduló: Riazor (A Coruña) >>> 2. forduló: Anoeta & San Mamés (Donostia & Bilbao) >>> 3. forduló: Reino de Navarra (Pamplona) >>> 4. forduló: José Rico Pérez (Alicante) >>> 5. forduló: Mestalla (Valencia)

1 megjegyzés:

  1. Remélem az első stadion vitán felüli. Műemlékké kellene tenni az egész környéket Mahou gyárastól, Casa Anghelestől Calderonostúl. Nem lebontani!
    J.L. Mikropi

    VálaszTörlés