Oldalak

Matracos árverés Rakaczki Bence gyógyulásáért


Nyár elején a magyar futballt követők szomorúan kapták fel a fejüket a hírre: a Diósgyőr fiatal kapusa, Rakaczki Bence leukémiában szenved. Mint arról szeptemberben itt is olvashattatok, a borsodi klub 19 éves  portása mögött azonnal felsorakoztak a magyar klubok, a honi szurkolói-klubvezetői összefogás mellett pedig a magyar válogatott néhány tagja is hozzátette a magáét Bence gyógyulásához. A legváratlanabb gesztus mégis az egyik diósgyőri csapattárstól, a légiós Francisco Gallardótól érkezett, aki baráti kapcsolatait bevetve Spanyolországban is támogatók keresésébe kezdett. A korábbi sevillai csapattárs Dani Alvesnek, valamint a gyerekkori barát Carlos Marchenának köszönhetően az F.C. Barcelona és a Deportivo La Coruña is dedikált mezt postázott Miskolcra, ezzel is hozzájárulva a fiatal játékos mielőbbi visszatéréséhez.

Ezek a kezdeményezések ihlették a Magyar Atlético Madrid Szurkolói Klub (Peña Atlética de Hungría) vezetőit is, akik az ősz folyamán felvették a kapcsolatot a spanyol bajnokságban jelenleg második helyezett anyaklubbal. Az Atlético de Madrid természetesen nagy örömmel tett eleget a megkeresésnek és a csapat játékosai által dedikált mez elküldésével kívánt mielőbbi gyógyulást Bencének. A matracos csapat sztárjátékosai (Falcao, Arda Turan) mellett a mez értékét a vezetőedző, a korábbi 106-szoros argentin válogatott Diego 'Cholo' Simeone aláírása is növeli. A Magyar Atlético Szurkolói Klub internetes árverésre bocsátja a relikviát, a befolyt összeget pedig teljes egészében Rakaczki Bencének ajánlja fel.

Licitálni az alábbi oldalon, november 29-ig tudtok. A továbbiakban a matracos peña felhívásából idézünk:

A peña képviselői a dedikált mezzel
"A Magyar Atlético Madrid Szurkolók Szabadidős és Sport Egyesületének az olyan spanyol klubok, mint a Barcelona és a Deportivo La Coruña, valamint a magyar FTC mintájára sikerült az Atlético de Madrid-ot is bevonni a Rakaczki Bence gyógyulását elősegítő karitatív akcióra. Az Európa Liga és Szuperkupa győztes Atlético de Madrid kerete és szakmai stábja egy dedikált mezt ajánlott fel a Magyar Atlético Madrid Szurkolók Szabadidős és Sport Egyesületének közbenjárásával, amit olyan játékosok írtak alá, mint Falcao, Arda Turan, Courtois, Adrián, Filipe Luis, Miranda, Mario Suárez, Koke, Pulido, valamint az edző és egykori Atlético legenda, Diego „Cholo” Simeone. A mez várhatóan november közepén kerül árverésre, ennek megszervezése és háttérmunkálatai még zajlanak. Mivel szurkolói klubunk árverést nem bonyolíthat le, ezért az árverés mögött előreláthatólag az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány áll majd. Mindennek lebonyolításához nagy segítséget kaptunk a Vatera aukciós portáltól is, továbbá Sport TV és a www.fociclub.hu is segítségünkre lesz a jövőben!"

Példaértékű összefogás határon innen és túl. Hajrá, Bence!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése