Oldalak

Sör- és polip-design egy spanyol kiscsapat mezén


A spanyol bajnokság kezdetéig még néhány hetet várniuk kell a futball-rajongóknak, akik az új idény előtt kénytelenek beérni a zuhanyhíradó érdekességeivel. A legnagyobb figyelem szokás szerint a nagycsapatok sztárigazolásait kíséri, egy másodosztályú klub azonban új mezével néhány napra így is a nemzetközi médiumok címoldalaira kerülhetett.

A spanyol másodosztály tavalyi küzdelmeit csupán a tizenkettedik helyen záró Club Deportivo Lugo közelmúltja és sporteredményei alapján aligha reménykedhetett abban, hogy egyszer jeles külföldi médiumokban fog szerepelni. Amit a pályán nem sikerült elérni, végül egy ügyes marketing-fogással összejött az észak-spanyolországi kisváros csapatának, hiszen új mezének képei néhány nap alatt bejárták a nemzetközi sportsajtót. A lorcai La Hoya futballklub tavalyi "brokkolis" mezéhez hasonlóan a galíciai CD Lugo sört és polipot (!) ábrázoló szerelése a spanyol másodosztályból és a teljes nemzetközi mezőnyből is kiemelkedik. Bár csupán váltómezekről van szó, a klub designereinek munkáját látva bizonyára a nagy sportszergyártók szakemberei is meglepetten csettintettek.

A lugói csapat 1953 óta íródó történelmének egyik legfényesebb fejezetét írja, hiszen két éve ismét a spanyol másodosztályban szerepel, miközben anyagilag is megerősödhetett. Az együttes most igen kreatív módot talált rá, hogy az idén hosszabbító főszponzor, az Estrella Galicia sörgyár támogatását megköszönje. Mint az a fenti képen látható, az első osztályú Deportivo la Coruña mezszponzoraként is fellépő helyi sörgyárnak az új idényben már nemcsak a logója lesz jelen a lugóiak szerelésén. Hasonló ötletesség jellemzi a galíciai klub másik idei váltómezét is, amely a tartományban hagyományosnak és közkedveltnek számító polip-ételekre utal. Bár nyugodtan mondhatjuk, hogy Spanyolországban a futball és a polipok kapcsolata ennél mélyebb gyökerekkel rendelkezik már.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése