Oldalak

Cervantes Intézet: A spanyol nyelv ünnepe


A Budapesti Cervantes Intézet immáron hatodik alkalommal rendezi meg Día E elnevezésű spanyol ünnepét. Az ibero-amerikai nagykövetségekkel együttműködésben szervezett kulturális fieszta ezúttal egybeesik a Múzeumok Éjszakájával, amelyen idén először a spanyol intézet is részt vesz. Programokból nem lesz tehát hiány, a reggeltől kezdődő előadásokat, próbaórákat és kulturális műhelyeket délutántól a Múzeumok Éjszakája megemlékező programjai egészítik ki. A belépés ingyenes, ugyanakkor sok esetben a programok előzetes regisztrációhoz kötöttek, ezért érdemes az alábbi linkeken a Cervantes Intézet honlapján is tájékozódni. A spanyol nyelv ünnepére, amelyet a világon több mint 500 millióan beszélnek, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.


Antiköltészet műhely
Ernesto Sábato Könyvtár, 10:00
Nicanor Parra chilei író születésének évfordulójára egy olyan irodalmi műfajra épülő műhellyel emlékezünk, amely meghódította a költészet világát.

Próbaórák
Ha szeretnéd megtudni, milyen a Cervantes Intézetben tanulni, akkor most a Día E keretei között kipróbálhatod egy ingyenes próbaórán.
Latin-amerikai receptek és borkóstoló
Venezuelai arepa, ecuadori ceviche és argentin borok: ezeket a különleges ételeket készítheted el a Cervantes konyhájában, majd részt vehetsz egy exkluzív borkóstoláson is.

A legkisebbeknek
Nagyterem, 11:30
3-7 éves gyermekek számára megrendezett La niña que no sabía sonreír című mesemondó előadás Patricia Dos Santos és María Jesús Martínez Domínguez közreműködésével.

Latin-Amerikai standok
Rendezvényterem, 11:00
A latin-amerikai országok standjaikon mutatják be kultúrájukat és látnivalóikat, miközben 13:00 órakor a Sonqoy Tusuy csoportnak köszönhetően perui néptáncokat is megcsodálhatunk.

A Magyar Holokauszt Emlékév alkalmából számos magyarországi nagykövetség programokkal emlékezik az áldozatokra, valamint tiszteleg azon bátor emberek előtt, akik a magyarországi zsidó közösség számtalan tagjának életét mentették meg. Ebből az alkalomból a magyarországi Spanyol Nagykövetség és a Cervantes Intézet Ángel Sanz Briz spanyol diplomatára emlékezik. A program két részből áll: 17:00 órától történelmi sétán vehetnek részt az érdeklődők, majd este megemlékező dokumentumfilmeket vetítenek a Cervantes Intézetben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése