Oldalak

Futball-történetek a Cervantes Intézetben


Szeszélyes hónapot tudhatunk magunk mögött. Májusban hirtelen ránk köszöntött a nyár, voltak hatalmas esők és sokak számára talán a kelleténél több futball is, természetesen nem csak a KultúrTapason.

Ez a május egyértelműen a spanyol futball hónapja volt. Miközben a spanyol bajnokság küzdelmei minden eddiginél izgalmasabb véghajrában dőltek el az Atlético de Madrid javára, az idei Bajnokok Ligája-döntőben is két spanyol együttes találkozott Lisszabonban. Az ibériai reklámplakátok találóan hirdették: "ami Lisszabonban történik, az Madridban marad." A nagy nemzetközi kupasorozatok történetében először fordult elő, hogy egyazon város két együttese találkozzon a fináléban. A Real Madrid és az Atlético de Madrid összecsapása végül heroikus küzdelemben a királyi gárda győzelmét hozta, ám a futballidénynek ezzel még közel sincs vége. A Budapesti Cervantes Intézet filmciklusa a klubfutball véghajrája és brazíliai világbajnokság startja között is kellemes szórakozást kínál a labdarúgás szerelmeseinek. A miniciklusból hátralévő két nagyjátékfilm ugyanakkor azokat se riassza el, akik kezdenek besokallni a futballtól. A vetítésre kerülő filmek kellemes szórakozást ígérnek, ahol a labda csupán a háttérben pattog, a poénok viszont egyértelműen a csapat sztárjai!

En fuera de juego (Játékon kívül)
2014. június 3.

David Marqués filmvígjátéka egy különös találkozás történetét mutatja be, amelyben a simlis spanyol játékosügynök és a futballgyűlölő argentin orvos egy ifjú csillag miatt váratlanul a spanyol futball zsigereiben találja magát. A két főszerepben az argentin Diego Peretti, valamint - a magyar nézők számára a Melegkonyhából ismert - Fernando Tejero látható, de ne keltsen nagy meglepetést, ha Iker Casillas és Martín Palermo is feltűnik a vásznon néhány képkocka erejéig.


El Sueño de Iván (Iván álma)
2014. június 10.

A brazíliai világbajnokság kezdőrúgása előtt egy kedves, mégis elgondolkodtató filmmel zárul a Cervantes Intézet mini-ciklusa. Roberto Santiago családi filmje egy gyerekcsapat kalandjait mutatja be, akik egy jótékonysági rendezvényen a világ legjobb futballistái ellen léphetnek pályára. A sztárok megjelenése itt is garantált, a remek gyerekszínészeket - Carla Campra, Óscar Casas - pedig a mellékszerepekben olyan nevek egészítik ki, mint Demián Bichir, Ernesto Alterio vagy éppen Antonio Resines.

A vetítések 18:00-kor kezdődnek a Budapesti Cervantes Intézet nagytermében, spanyol nyelven.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése